Конструкција угла од 60 степени! Овде у тексту испод ћемо вам описати како да конструишете угао од 60 степени користећи шестар и лењир. Користите водич који садржи неколико једноставних корака да бисте разумели шта треба да урадите да бисте довршили конструкцију угла од 60 степени.

Ако вам ни то не помогне, препоручујемо вам да погледате видео материјал на дну ове веб странице. Овај видео ће вам сигурно помоћи да научите како да конструишете угао од 60 степени.

Конструкција Угла Од 60 Степени

Кораци За Конструкција Угла Од 60 Степени

Водич испод садржи кораке које треба да предузмете да бисте направили угао од 60 степени.

  1. Нацртајте полуправе помоћу лењира
  2. Поставите шестар на крајњу тачку полуправе (боцните компас тачно у крајњу тачку).
  3. Са произвољном ширином шестара, направите кружни лук који ће пресећи полуправе.
  4. Са истом ширином шестара, померите га тако што ћете га поставити на место где претходни кружни лук сече полуправе.
  5. Нацртајте нови кружни лук који ће се укрштати са првим већ изграђеним кружним луком.
  6. Повежите крајњу тачку почетне полуправе са тачком где се секу два кружна лука.
  7. Честитамо, успешно сте конструисали угао од 60 степени!

Као што видите, конструисање угла од 60 степени уопште није тешко и компликовано. Предлажемо да практично покушате сами да завршите ову конструкцију. Да би конструкција била јасна, боље је користити бели лист папира без икаквих помоћних линија, или свеску без линија.

Видео Упутство

Видео испод садржи туторијал који у пракси показује како да поставите постоље да бисте успешно конструисали угао од 60 степени. Кораци су врло јасни и лаки. Предлажемо да упоредите кораке из видео снимка са корацима наведеним у тексту изнад. Ако успешно направите то поређење, никада више нећете имати проблема да конструишете угао од 60 степени! Срећно!

У будућности ћете на нашој веб страници моћи да видите друге водиче који ће вам помоћи да конструишете неке карактеристичне углове који имају одређене величине! Повежите се са фан страницама на друштвеним мрежама на нашој веб страници како бисте се благовремено информисали о вестима које ће бити објављене овде!

 

Tags: , , , , ,